دوشنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ , ۰۸:۳۳:۴۷
avatar avatar avatar
نوشته شده در ۱۴۰۱/۵/۱۹ ساعت ۰۳:۵۸
لینک کوتاه مطلب:

جلسه کمیته برنامه ریزی شهرستان مریوان برگزار شد

جلسه کمیته برنامه ریزی شهرستان در خصوص بررسی مسائل و مشکلات و ادامه پروژه های ناتمام شهرستان باحضورمهندس ازهاری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ، دکتر احمدی فرماندار مریوان،سرکارخانم قاسمی پور نماینده مردم شریف مریوان وسروآباد درمجلس شورای اسلامی و دیگر مسولین شهرستان در سالن جلسات فرمانداری برگزارشد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری : جلسه کمیته برنامه ریزی شهرستان در خصوص بررسی مسائل و مشکلات و ادامه پروژه های ناتمام شهرستان باحضورمهندس ازهاری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ، دکتر احمدی فرماندار مریوان،سرکارخانم قاسمی پور نماینده مردم شریف مریوان وسروآباد درمجلس شورای اسلامی و دیگر مسولین شهرستان در سالن جلسات فرمانداری برگزارشد.

فرماندار مریوان در این جلسه ضمن گرامی داشت یاد شید صارمی و تبریک به مناسبت روز خبرنگار افزود:خبرنگاران و اصحاب رسانه ‌ استواری و ثابت قدمی در نشر حقایق ودوری از ناراستی‌ها را سرلوحه کاری خود قرارداده اند.

فرماندار مریوان با اشاره با رشد اعتبارات نسبت‌به سال گذشته گفت: خوشبختانه اعتبارات نسبت به سال گذشته دو و نیم برابر شده‌است و تامین اعتبارات رشد خوب و قابل‌توجهی داشته که جای تشکر و قدردانی دارد، این اعتبارات با اولویت اتمام پروژه های نیمه تمام در فصول توسعه زیر ساخت های تولیدی ، عمرانی ، پروژه های اقتصادی ، فرهنگی ، سلامت و گردشگری جذب و هزینه خواهد شد.

احمدی ادامه داد: استفاده دقیق و برنامه ريزي شده از اعتبارات تخصيص يافته به ادارات باید مد نظر باشد.
فرماندارمریوان خاطر نشان کرد: دولت نگاه ویژه ای به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته دارد و این فرصتی برای رشد بهتر برای توسعه است ودرراستای سیاست گذاری دولت، اعتبار تخصیصی جهت پروژه‌های جاری و گذشته را به اتمام برسانیم و پروژه جدیدی را آغاز نکنیم.

وی با تاکید بر تلاش مجددانه مدیران دستگاه های اجرایی شهرستان اذعان داشت: در چند حوزه در سطح شهرستان وضعیت بحرانی است که یکی ازین حوزه ها آبفا است، که یکی از مصادیق نارضایتی عمومی است که مسئله توزیع آب ودفع پسماند و پساب روستاها و داخل شهر دچاربحران هستیم ، علی‌الخصوص دریاچه زریبار که هم در بالادست وهم در پایین‌دست درگیر این موضوع است.

وی در ادامه گفت: حوزه دیگری که دچارمشکل هستیم راه است که هم برون‌شهری و درون‌شهری را شامل میشود بعنوان مثال در بخش سرشیو فقط ۱۹ درصد روستاها آسفالت هستند ودرحوزه درون شهری هم با اشاره به ۴کیلومتر جاده ترانیزیتی کانی دینار گفت فقط ۵ درصد مردم از ین جاده استفاده می کنند و باید اداراه کل راهداری بیشتر به این جاده ها توجه کند.

دکتر احمدی آموزش پرورش رادیگرحوزه دارای مشکلات برشمردوگفت: ما امسال رتبه‌های برتر کنکوری داشتیم اما میانگین توسعه دراین حوزه نسبت‌به تمام استان پایینتر است، مریوان تنها شهری است که مدارس خاص آن مانند مدارس دولتی و غیرانتفاعی دوشیفته هستند، متأسفانه حدود ۲۰درصداز ساختمان‌های آموزشی به‌دلیل وضعیت نامناسب و بافت فرسوده آن ،جهت ارائه تحصیل به دانش‌آموزان ممنوع می‌باشد.

فرماندارمریوان ضمن تاکید بر اینکه شهرستان مریوان در حوزه سلامت مرزدار ایران است افزود: درحال حاضر ما در خط مقدم وبا هستیم که حدود سه ماه است با وبا موجه هستیم، به همین دلیل هزینه سلامت درمرزباشماق مربوط به کل کشور می باشد.

وی افزود: با توجه به حجم بالای جنگل در مریوان مشکلات منابع طبیعی دراین شهرستان چند برابر کل شهرهای استان است و شهرستان مریوان دارای دویست و دو هکتار جنگل می‌باشد .

احمدی رشد جمعیت و مهاجرپذیری بالارا ازدیگرمشکلات شهرستان مریوان برشمردوگفت: مهاجرپذیری بالا از دیگر مشکلات مریوان می‌باشد، این شهر دارای مشکلات زیادی به حیث کمی و کیفی می‌باشد و این شرایط را بحرانی می‌کند.

فرماندارمریوان ادامه داد: یکصد و نود میلیاردتومان بودجه که مصوب شده بودکاملا تخصیص داده نشدوبخشی ازآن بصورت اوراق عرضه گردید، این امر باعث میشودادارات خدمات رسانی که ساختمان‌هایی فرسوده دارند و نیاز صددرصد به تعمیر و بازسازی دارنددچارکمبوداعتبارتخصیص یافته شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات درحوزه ورزش و سلامت اظهار کرد : مریوان دراین حوزه دارای پتانسیل بسیاربالایی است، ولی متأسفانه قهرمانان در سالن‌های اجاره‌ای تمرین می‌کنند، به عنوان مثال تیم والیبال راه یاب ملل مریوان در تراز ملی جایگاه بالایی دارد سالن ورزشی درخورشان را دارا نمی باشد.

احمدی در ادامه اشاره‌ای به سد گاران کردندوافزودند: با توجه به این‌که سالیان متمادی شبکه آب در این سد جریان پیدا نکرده‌است فرسوده شده و زیرساخت‌هایی هم که از سال‌های گذشته در نظر گرفته‌شده برای همین موضوع، ازبین‌رفته و فرسوده شده‌اند.

در ادامه این جلسه رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان‌ ضمن خیرمقدم، ایام سوگواری امام حسین را تسلیت عرض نمودند و گفتند: هدف ازقیام امام حسین امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر بوده‌است، امیدوارم همگی راه این بزرگوار را ادامه بدهیم .

درادامه ارسلان ازهاری روز خبرنگار را تبریک گفت و اظهار کرد: خبرنگاران چشم بینای جامعه هستند.

وی افزود: در حوزه‌های مختلف چشم اندازهایی برای شهرستان مریوان درنظرگرفته شده که شامل حوزه های آب، صنعت و معدن، گردشگری، کشاورزی و تجارت می باشد که در تمام این‌حوزه ها مریوان دارای پتانسیل بالایی می‌باشد، دیدگاه ما از حیث خدمت‌رسانی به شهرستان مریوان دیدگاه ملی می‌باشد که این مهم نیاز به خدمات بیشتری می‌باشد.
وی گفت: مریوان می‌تواند نقش کلیدی را در سند آمایش استان و سند ملی کشورایفا کند.
ازهاری اذعان کرد: سالانه برمبنای دستور کار دولت باید درهر استان یکصد کیلومتر عملیات اجرای آسفالت داشته‌باشیم که متأسفانه این آمار در برخی از شهرها تنها چهار کیلومتر می‌باشد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان الفبای بودجه را درابتدا تامین، بعدا تخصیص ودرنهایت نقدینگی دانست که باید این موارد هم‌تراز باشند وافزود: امیدوارم روزی برسد که اوراق مشارکت کم بشود و نقدینگی بیشتر بشود که دست مسئولان شهرستانی بازتر شود.
وی افزود: صد گاران یازده سال از افتتاح آن می‌گذرد ولی متأسفانه شبکه پایاب آن احداث نشده ، این درحالیست که آب شرب مریوان و اراضی پایین‌دست از آن تغذیه می‌شوند.
ازهاری گفت: اراضی اطراف مریوان در طرح دیده نشده که این امر باعث شده مردم از چاه‌های غیرمجاز استفاده کنند، اما با منابع اعتباری که در نظر گرفته‌شده امیدوارم این مشکلات برطرف شود.

وی در ادامه: خواهشمندم در سطح شهرستان با اولویت بندی پروژه‌ها بصورتی باشد که در سال حداقل ده تا پانزده پروژه به اتمام برسد.
وی با اشاره به مشکلات فراوان دریاچه زریبار علت اصلی مشکلات آن را سوء مدیریت دانست و اظهار کرد: لازم است ستادی در سطح شهرستان مریوان جهت احیای دریاچه زریبار تشکیل داده شود، نظربه اینکه عمده مشکل دریاچه زریبار فاضلاب شهری مریوان است، پیشنهاددولت دراین مورد اجرای طرح جامع است که باید دردستورکارقرارگیرد.

ازهاری افزود : در حوزه بهداشت و درمان، مریوان وضعیت نامناسب و اسفناکی دارد، در بازدید میدانی که از هر دو بیمارستان فجر و بوعلی داشتیم متأسفانه تعداد زیادی مراجعه‌کننده در صف انتظار پزشک هستند، این امر دراین شرایط باوجودبیماریهای واگیردار، میتواندبه بحران تبدیل شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان در ادامه افزود: پروژه‌های نیمه‌تمام در شورای تامین، ۱۲ پروژه بالای هفتاد درصد،۱۲ پروژه‌ بالای پنجاه درصد و ۱۳ پروژه بالای ۳۰درصد هستند، ازهمه مهمتر کنارگذر مریوان جزء مسائل اصلی دولت است که بنیاد مسکن متعهداست این پروژه را به اتمام برساند.
وی تاکید کرد: شهر کانی دینار در مسیر بزرگ‌راهی است که در کریدور شمال به جنوب قرار دارد که نیاز به خدمات‌رسانی بیشتر و توجه به عمران شهری بیشتری می‌باشد که از طریق منابع اعتباری محرومیت‌زدایی تامین خواهد شد .
وی گفت: سیاست دولت در این است که از اعتبارات دولتی فارغ شویم و با استفاده از ظرفیت‌های خصوصی‌سازی در حوزه سرمایه‌گذاری زیرساخت‌ها را انجام دهیم .

وی اذعان کرد: در سال جاری ۹٫۶ درصد برای رشد اقتصادی مریوان در نظر گرفته‌شده است که باید در این امر تمام مسئولین کمر همت ببندند که این امر تحقق یابد.

وی گفت: ارتقای بهره‌وری باید موردنظر تمام دستگاه‌ها باشد مشکل حوزه راه روستایی هم بیشترین مشکلات را دارند، نیاز است به اقتصاد روستا توجه شود،طبق آمار ۸۰ روستای بالای ۲۰ خانوار و ۸۵۰ پروژه مشخص داریم که می‌شود فعال شوند.

ازهاری باتاکیدبراینکه در حوزه منابع طبیعی دومین نهالستان بزرگ استان کردستان در مریوان واقع‌شده است افزود: باید جهت کاشت و حفاظت و به‌کارگیری نیرو تامین اعتبارات صورت پذیردو دستورالعمل اجرایی شود.

وی با اشاره به ساخت و سازهای اطراف مریوان اذعان کرد: به‌صورت کلی طرح تفصیلی شهر هر ۱۰ سال یک‌بار مورد بررسی قرار می‌گیرد اما با توجه به ساخت‌وسازهای غیرمجاز در اطراف شهرستان مریوان می‌شود به‌عنوان طرحی میان کار در شورای برنامه‌ریزی مطرح شودوبه نتیجه رساند.