دومین جلسه کمیته شهرستانی برنامه مدیریت جامع تالاب بینالمللی زریبار برگزار شد

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان در این جلسه بر ضرورت همکاری همه دستگاهها در ساماندهی بحث ساخت و ساز غیرمجاز، کشاورزی و پیشرفت بافت مسکونی در حوزه دریاچه زریوار تاکید کرد و گفت: پیشتر فاضلاب ۱۱ روستا به صورت مستقیم وارد این دریاچه میشد که تعدادی از آنها ساماندهی و اکنون هنوز فاضلاب سه روستا وارد تالاب میشود.
اقبال حمیدی افزود: قرار شد فاضلاب این سه روستا در ضلع شرقی تالاب ساماندهی شود اما هنوز مشکل برطرف نشده و نیاز است از طرحهای دانشبنیان برای رفع مشکلات در بخشهای مختلف دریاچه استفاده شود.
وی به تهدیدها و چالشهای زریبار از جمله خشکسالی و تغییرات اقلیمی، کشت گونههای آببر مثل توتون و برنج، استفاده غیرمجاز فاضلاب روستاهای ضلع غربی تالاب برای کشاورزی، فعالیتهای غیرقانونی در مجموعه گردشگری و حوضه دریاچه زریبار توسط ارگانها و عدم تملک اراضی حریم تالاب توسط شرکت آب منطقهای و اختلاف آن با مالکان عرفی در زریبار اشاره کرد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان اضافه کرد: از دیگر چالشهای موجود، عدم کارایی بند انحرافی قزلچهسو و ورود رسوب در زمان سیلابی و فعالیت غیرقانونی افراد سودجو در زریبار با ادعای سرمایهگذاری است
دکتر احمدی فرماندار مریوان نیز در این جلسه بر لزوم کارکرد بیشتر و بهتر کمیته شهرستانی برنامه مدیریت جامع تالاب بینالمللی زریبار تاکید کرد و افزود: جلسات باید نتیجه بخش بوده و تمرکز دستور کار روی مشکلات اولویتدار باشد.
دکتر احمدی در ادامه با اشاره به مشکلات دریاچه زریبار گفت؛ ساماندهی فاضلاب سه روستای حاشیه تالاب زریبار در دست اجرا است،برای امسال نیز ۱۵ میلیارد ریال جهت اجرای ساماندهی فاضلاب این روستاها اختصاص یافته و در حال حاضر دو هزار متر شبکه و خط انتقال فاضلاب باقی مانده است.
فرماندار مریوان با اشاره به به مسدود کردن ۶۱ حلقه چاه غیرمجاز در اطراف زریبار اشاره کرد و گفت: احداث خانه باغهای جدید و متعاقب آن حفر چاههای غیرمجاز در محوطه آن ساخت و ساز، شناسایی چاه ها و مسدود کردن آن را با مشکل مواجه کرده است.
وی یادآور شد: با بهرهبرداری از شبکه پایاب سد گاران و ناحیه عمرانی ۱ و ۲ مریوان، استفاده از این چاهها کنار گذاشته میشود.
دکتر احمدی فرماندار مریوان در پایان با اشاره به گونه تهاجمی درخت پالونیا در پیاده رو دریاچه زریبار و مشکلاتی که ایجاد کرده گفت هر چه زودتر این درختان حذف و با گونه های بومی منطقه که هم از لحاظ زیبایی شناختی جلوه بهتری دارد و هم از لحاظ اکوسیستمی نزدیک تر به طبیعت مریوان باشد جایگزین شود.